DOLAR 32,3199 0.2%
EURO 35,0939 -0.11%
ALTIN 2.297,970,92
BITCOIN 23066912,41%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Arçelik’in 81 İldeki Bayileri ve Yetkili Servisleri için Staj Başvuruları Başladı
  • Bizden Haber
  • Eğitim
  • Arçelik’in 81 İldeki Bayileri ve Yetkili Servisleri için Staj Başvuruları Başladı

Arçelik’in 81 İldeki Bayileri ve Yetkili Servisleri için Staj Başvuruları Başladı

ABONE OL
Mayıs 12, 2022 09:40
Arçelik’in 81 İldeki Bayileri ve Yetkili Servisleri için Staj Başvuruları Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ARÇELİK’TEN EŞİTLİKÇİ STAJ PROGRAMI

 

Lider ev teknolojileri şirketi Arçelik, bayi ve yetkili servislerinde kadın istihdamına destek vermek ve iş deneyimi kazandırmak üzere 100 stajyer alacağı ‘İş’te Liderlik, Stajda Eşitlik Programı’nı başlattı. 25 Temmuz’da başlayacak ve 6 hafta sürecek olan staj programı için başvurular Adecco Türkiye’nin web sitesi üzerinden alınacak.

 

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması yönünde pek çok çalışma yürüten Arçelik, Koç Holding’in Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Nesiller Boyu Eşitlik Forumu’ndaki küresel liderliği doğrultusunda teknoloji ve inovasyon alanında açıkladığı taahhütler kapsamında istihdamda kadın oranını artırmaya ve kadınları kariyerleri boyunca desteklemeye devam ediyor.

 

Ekonomik ve toplumsal hayatta kadın temsiliyetini artırmak için projeler yürüten Arçelik, Türkiye’nin 81 iline yayılan bayi ve yetkili servislerinde kadın işgücü kaynak havuzunu desteklemek üzere bir adım daha attı ve ‘İş’te Liderlik, Stajda Eşitlik Programı’nı başlattı. Sadece kadın adayların başvurabileceği 100 kişilik staj programı ile öğrenciler kariyerlerinin başında sektörde deneyim kazanma şansı ile bayi ve servislerde teknik eğitimle birlikte müşteri ilişkileri, kampanya yönetimi, satış ve pazarlama alanlarında çalışarak deneyim kazanabilecek. Böylece, programın sonunda iş hayatına gerekli donanımı kazanmış olarak başlama şansına sahip olacaklar.  

 

Arçelik’in üniversitelerin son sınıfında okuyan öğrencilere yönelik ‘İş’te Liderlik, Stajda Eşitlik Programı’, özellikle teknik eğitim ve satış pazarlama alanında kariyer hedefleyen öğrencilere hitap ediyor. 6 hafta sürecek staj için, üniversitelerin ilgili bölümlerinde öğrenim gören son sınıf öğrencileri, Türkiye’nin her ilinden başvuru yapabiliyor. 

 

Genç yetenekler bu staj kapsamında; ürün tanıtımı, ürün bakımı, onarımı ve montajı gibi teknik eğitimler, sektör dinamikleri, kampanya ve pazarlama aktiviteleri hakkında bilgi sahibi olurken; satış, kâr ve müşteri memnuniyeti alanlarında nasıl çalışmalar yürütüldüğünü öğrenme imkânı bulacak. Mağaza içinde ve dışındaki satış ve tanıtım çalışmalarında deneyim kazanma fırsatı bulacaklar. Programa katılan öğrenciler MS Office eğitimleri gibi iş hayatında gerekli temel becerileri kazanmanın yanı sıra, ilham veren kariyer hikayelerinin paylaşılacağı toplantılara ve eğitimlere de katılma şansı yakalayacaklar. 

 

25 Temmuz 2022 tarihinde başlayacak staj programı için başvurular, adecco adresinden yapılabiliyor.

 

Arçelik, kadının ekonomik güçlenmesi çalışmaları kapsamında istihdamda kadın oranını artıracak projeler hayata geçirerek net taahhütler ortaya koyuyor. Nesiller Boyu Eşitlik Forumu Action Coalition taahhütleri kapsamında bayilik ekosisteminde kadın temsiliyetini artırmayı hedefleyen “BEKO 100 Kadın Bayi Projesi” ile kadın bayi oranını 2026’ya kadar yüzde 25’e çıkarmayı taahhüt ediyor. 2026’ya kadar Arçelik ve Beko yetkili servislerinde çalışan teknisyen kadın oranının yüzde 6,7’den yüzde 14’e çıkartılması hedefleniyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi