DOLAR 32,3828 0.11%
EURO 35,0674 -0.2%
ALTIN 2.313,491,60
BITCOIN 22856412,93%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Antalya Büyükşehir’den Serikli çiftçilere toprak analizi desteği
  • Bizden Haber
  • Gündem
  • Antalya Büyükşehir’den Serikli çiftçilere toprak analizi desteği

Antalya Büyükşehir’den Serikli çiftçilere toprak analizi desteği

ABONE OL
Ekim 18, 2022 18:00
Antalya Büyükşehir’den Serikli çiftçilere toprak analizi desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarımda bilinçli üretimin yaygınlaştırılarak aşırı gübre kullanımının önlenmesi amacıyla başlattığı ücretsiz toprak analizlerine Serik’te devam etti. 

 

Başkan Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma hamlesiyle çalışmalarını yürüten Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarıma desteğini sürdürüyor. Bugüne kadar Serikli üreticilere birçok alanda destek veren Büyükşehir Belediyesi, Serik ilçesine bağlı Zırlankaya, Boğazkent ve Büğüş Mahallelerinde ücretsiz toprak analizi gerçekleştirdi. Gübre kullanımını azaltmak ve çiftçiyi gereksiz maliyetten kurtarmak için gerçekleştirilen çalışma çiftçilerden tam not aldı. 

 

ANALİZ SONUCUNA GÖRE TOHUM

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin uzman ekiplerince çiftçilere ilk olarak toprak numunesi alma teorik ve uygulamalı bir şekilde gösterildi. Çiftçiler aldıkları toprak numunelerini Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edecek ve ücretsiz analiz sonucuna göre verimi yüksek tohum, fide ve fidanları toprakla buluşturabilecek. Böylelikle Serikli çiftçilere topraktan daha yüksek verim ve kaliteli ürün almaya imkan sağlanmış olacak. Aynı zamanda toprak yapısına uygun ekonomik ve doğru gübreleme de teşvik edilecek.

 

TOPRAĞIN YAPSINI KORUYORUZ

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Nermin Ata Aksu, çiftçilere toprak analizi yaptırma alışkanlığı kazandırmak aynı zamanda kaliteli ve verimli ürün elde etmek için çalışma yaptıklarını belirtti. Aksu, “Yetişecek bitkinin büyümesi ve iyi verim alınabilmesi için toprakta eksik olan bitki elementi tespit ediliyor. Böylelikle çiftçimizin gereksiz gübre kullanımını önleyerek, toprağın yapısını da korumuş oluyoruz. Tahlil yapılmadan toprağa verilen gübrenin bitkiye ve toprağa zarar vereceği gibi gereksiz yere harcanan gübre ekonomik olarak kayıplara yol açacaktır” diye konuştu. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi