DOLAR 32,5301 0.23%
EURO 34,7780 0.1%
ALTIN 2.493,251,27
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Antalya Büyükşehir’de çiftçi kadınlar zirvesi yapıldı

Antalya Büyükşehir’de çiftçi kadınlar zirvesi yapıldı

ABONE OL
Kasım 16, 2022 22:06
Antalya Büyükşehir’de çiftçi kadınlar zirvesi yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ‘Çiftçi Kadınlar Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı. Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin başlattığı Üretim ve İstihdamda Kadın Zirvelerinin sonuncusunda çiftçi kadınlara da sosyal güvence verilmesi gerekliliğine dikkat çekildi.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Tarım Konseyi’nin desteğiyle Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin başlattığı Üretim ve İstihdamda Kadın Zirvelerinin sonuncusu ‘Çiftçi Kadınlar Zirvesi’ Antalya’da düzenlendi. 

 

ÜRETEN KADINA SOSYAL GÜVENCE ŞART 

Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasında gerçekleşen zirveye Antalya’nın ilçelerinden çok sayıda çiftçi kadın katıldı. Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür, Antalyalı çiftçi kadınların toplantıya olan yoğun ilgisinin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek Büyükşehir Belediyesi’nin desteğine de teşekkür etti. Türk kadınının üretmek istediğini belirten Oygür, “Cumhuriyet Kadınları Derneği, ülkemiz kadınlarının üretime katılma, üreterek kendini var etme arzu ve çabasından daima heyecan duymuştur. Bu heyecanla bu zirveleri düzenleme kararı aldık. Türk kadını üretmek istiyor. Türkiye’de başlayacak üretim seferberliğinde en güçlü ses Antalya’daki üreten kadınlardan çıkacak. Buna inanıyorum.  Antalya’nın doğusundan batısına birçok çiftçi kadını ziyaret ettik” dedi. 

 

SOSYALGÜVENCE HAKKI VERİLMELİ

Çiftçi kadınların sorunlarını, yaşam koşullarını ve mağduriyetlerini içeren rapor hazırladıklarını anlatan Oygür, “Kırsalda çiftçilik yapan kadınların genellikle ilkokul mezunu olduğunu, hemen hemen hepsinin sosyal güvencelerinin olmadığını gördük. Üreten kadınlarımıza hak ettiği sosyal güvence şart. Çiftçi kadınlarımıza sosyal güvence hakkının verilmesi gerekiyor” diye konuştu. 

 

Toplantı sonrasında zirveye katılan çiftçi kadınlara belgeleri verildi. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi