DOLAR 32,3303 0.24%
EURO 35,0704 -0.2%
ALTIN 2.282,000,21
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

2 Nisan Günü Ünlü İsimler de Otizme Kırmızı Işık Yaktı!

2 Nisan Günü Ünlü İsimler de Otizme Kırmızı Işık Yaktı!

ABONE OL
Nisan 5, 2022 10:00
2 Nisan Günü Ünlü İsimler de Otizme Kırmızı Işık Yaktı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tohum Otizm Vakfı’nın öncülüğünde, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde Türkiye ilk kez ‘Kırmızı’ya büründü. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde, kamuoyunun dikkatini otizme çekmek için başlatılan Mavi Işık Yak Kampanyası’nın 2009 yılından beri Türkiye elçisi olan Tohum Otizm Vakfı bu yıl otizm farkındalığını kabullenişe çevirme yolunda büyük ve önemli bir adım atarak ‘’Otizme Kırmızı Işık Yak’’ çağrısında bulundu. Tohum Otizm Vakfı’nın çağrısı ile ünlü isimler sosyal medya hesapları üzerinden #OtizmeKırmızıIşıkYak etiketi ile destek mesajlarını paylaştı.

 

Doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen gelişimsel bir farklılık olan otizm tanısı 1985’de her 2.500 çocuktan 1’ine konulurken, bugün doğan her 44 çocuktan 1’i otizm tanısı aldığı tahmin ediliyor. Bu doğrultuda otizmin varlığına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla 2009 yılından bu yana ‘Mavi Işık Yak’ Kampanyası’nı yürüten Tohum Otizm Vakfı, otizmlilerin sosyal hayatın bir parçası olma noktasında büyük sorunlar yaşadığına dikkat çekerek bu yıl farkındalığın toplumda kabul görmeye çevrilmesi için ‘’Otizme Kırmızı Işık Yak’’ kampanyasını başlattı. Otizmlilerin nitelikli eğitim ortamlarına erişmekte zorluk yaşadığına, iş yerlerinde kabul görmediğine ve dolayısıyla yaşamın bir parçası olma noktasında büyük sorunlarla mücadele etmek zorunda kaldıklarına dikkat çeken Tohum Otizm Vakfı bu 2 Nisan’da herkesi otizme kırmızı ışık yakmaya davet etti. 

 

Ünlü İsimler Otizme Kırmızı Işık Yaktı!

Kırmızıyı seçerek evde, okulda, iş yerinde ve toplumsal yaşamda otizmli bireylerin söz hakkı almasını ve yaşamlarına ilişkin tercihlerini ifade etmelerine dikkat çeken Tohum Otizm Vakfı’na ünlü isimler de destek verdi. Otizmde farkındalıktan toplumsal kabule geçiş çağrısına kayıtsız kalmayan Seda Sayan, Burak Deniz, Melisa Döngel, Ebru Akel, Mert Fırat, İdil Fırat, Kıvanç Kasabalı, Biran Damla Yılmaz, Şükran Ovalı, Burçin Abdullah, Onur Büyüktopçu, Sezin Akbaşoğulları, Merve Özkaynak, Serhan Onat, Saffet Emre Tonguç, Güçlü Mete, Aslı Aybars gibi pek çok ünlü isim Tohum Otizm Vakfı tarafından başlatılan kampanyaya destek oldu. 

 

Tohum Otizm Vakfı öncülüğünde otizme kırmızı ışık yak kampanyası doğrultusunda eş zamanlı olarak aralarında Osman Gazi Köprüsü, Didim Antik Kenti, İzmit Saat Kulesi,  Üç Güzeller Peri Bacaları, Galata Kulesi’nin de bulunduğu birçok ikonik yapı kırmızı ışıkla aydınlatıldı. Ayrıca Tohum Otizm Vakfı’nın çağrısı ile insanlar kırmızı giyerek, sosyal medya hesapları üzerinden #OtizmeKırmızıIşıkYak etiketi ile otizmli bireylerin toplumda kabul görmesi ile ilgili destek mesajlarını paylaştılar.  

 

Türkiye “Otizme Kırmızı Işık Yak”tı, otizmde farkındalıktan toplumda kabul etme hareketinin parçası oldu!

Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Özgül Gürel ‘’Farkındalığın Nisan ayı ile sınırlı kaldığını düşünerek çalışmalarımızı farklı bir boyuta taşımak istedik. Bu nedenle bu Nisan ayında Tohum Otizm Vakfı olarak farkındalığın yeterli olmadığını, otizmi ve otizmli bireyleri gerçek anlamda kabul etmemiz gerektiğini temsil eden kırmızı rengi seçtik. Çıktığımız bu yolda bizi yalnız bırakmayarak ‘’Otizme Kırmızı Işık Yak’’ kampanyamıza destek veren, otizmli bireylerin toplumda kabul görmesi için katkıda bulunan herkese, kurum ve kuruluşlara desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.’’ dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi