DOLAR 32,3669 0.11%
EURO 35,0274 -0.17%
ALTIN 2.322,260,15
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

11. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali törenle başladı

11. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali törenle başladı

ABONE OL
Kasım 26, 2021 08:30
11. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali törenle başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adalet temasıyla, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Şişli Belediye’sinin katkıları ile düzenlenen "11. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali" Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Evi'nde gerçekleşen açılış töreniyle başladı. Sinema ve sanat dünyasından önemli isimlerin katılımıyla yapılan açılışı Pınar Altuğ Atacan ve Hakan Bilgin sundu.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da "Adalet" temasıyla düzenlenen festivalin açılış programı, sinema ve sanat dünyasından önemli isimlerin katılımıyla Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Evi'nde gerçekleştirildi. Açılış töreninde; Niki Karimi, Sahraa Karimi, Dina Duma, Antonija Belazelkoska, Mira Staleva, Reem Saleh, Bohdan Zhuk, Almas Jiwani, Sargun Ali Tont, Shabnam Nadimi, Bertash Sanaeeha, Maryam Moghaddam, Nataly Gutorova, Naegar Eskandarfarkendi, Farhad Eivazi, Babak Karimi, Zeynep Atakan, Vuslat Saraçoğlu, Levent Erden ve bir çok sinema dünyası ismi hazır bulundu.

Festival Başkanı Adem Sözüer: " Kadına yönelik şiddete hep birlikte hayır diyoruz"

Festivalin 11.ci yılına gelene kadar bir çok konuyu gündeme getirdiklerini anlatan festival başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer Festival Başkanı Adem Sözüer Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’e ev sahipliği ve destekleri için teşekkür plaketi takdim etti ve açılış konuşmasında şunları söyledi: "Türkiye’de ilk kez hep birlikte hayır diyoruz. Kadına yönelik şiddete hayır diyoruz. Türkiye’de herkesin bir araya gelmesi çok umut verici."

Akademik Program

Festivalde her yıl akademik program İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde düzenliyor. "Herkes İçin Çevre Adaleti" teması ile bu yıl katılımcılar, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde uzaktan ve yüz yüze 18 oturum eşliğinde ağırlanacak. 11. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nin akademik programı, 26 Kasım – 02 Aralık 2021 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi merkez bina doktora salonunda yüz yüze ve uzaktan katılımla hibrit yöntemiyle düzenlenecek.

Onur Ödülleri Sahraa Karimi ve Reis Çelik'e

Pınar Altuğ Atacan ve Hakan Bilgin'in sunuculuğunu üstlendiği programda, tüm direnen Afgan kadınları ve sinemacıları adına Afgan’lı yönetmen Sahraa Karimi’ye 'Onur Ödülü'nü festival direktörü Bengi Semerci verdi. Jüri üyelerine plaket takdiminin yanı sıra "Sinema Onur Ödülü" Vuslat Saraçoğlu tarafından Reis Çelik'e, "Akademik Onur Ödülü" Prof. Dr. Fethi Gedikli tarafından Sargun Ali Tont'a, Sinemaya Katkı Ödülü ise Zeynep Atakan tarafından Hülya Uçansu'ya verildi.

Festival Direktörü Bengi Semerci: "Sinema salonlarına dönmüş olmaktan çok mutluyuz"

Bu yıl 11.’si 26 Kasım-02 Aralık 2021 tarihlerinde T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Şişli Belediye’sinin katkıları ile düzenlenen Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali direktörü Bengi Semerci festival kapsamında gösterilecek filmlere ilişkin bilgi vererek "Sinema salonlarına dönmüş olmaktan çok mutluyuz. Tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz." diye konuştu. Semerci katılımcılara festival hakkında ayrıntılı bilgiler vererek konuşmasını sonlandırdı.

Sahraa Karimi :"Taliban, güçlü Afgan kadınlarla karşılaşmaktan korkuyor"

Tüm direnen Afgan kadınları ve sinemacıları adına onur ödülüne layık görülen Afgan’lı yönetmen Sahraa Karimi teşekkür konuşmasında şunları söyledi: "Her zaman kadın olmaktan gurur duydum. Ataerkil toplumlarda kadınlar daha çok savaşıyor. Afganistan'da kadın olmak için çok cesur olmak gerekiyor. Afgan kadınsanız öndersiniz. Afganistan'da film yapmak batıda film yapmaya benzemiyor. Afgan kadınları dünyanın en güçlü kadınlarıdır. Sıradan olmak için değil kimlik sahibi olmak için savaşıyorlar. Taliban, güçlü Afgan kadınlarıyla karşılaşmaktan korkuyor. Taliban'ı lütfen desteklemeyin"

Film gösterim takvimi paylaşıldı

Bu yıl film gösterimleri her yıl olduğu gibi Türk ve Dünya sinemasından seçilmiş, ana temaları adalet olan filmlerden oluşuyor. 'Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda 10 film yarışacak. Yine Türk ve Dünya sinemasından seçilmiş, ana temaları adalet olan filmler 'Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması’nda yerini bulacak. Bu bölümde 10 film yarışacak. Bu yıl 'Adalet Terazisi' yine seyirciye ulaşacak. Adalet Terazi’si bölümünde 16 tane dünya sinemasının seçkin örneklerinden film yer alıyor. Adalet temalı kısa filmlerin oluşturduğu 'Belgesel Seçkileri'nde ise 6 film gösterime sunulacak. Kısa film yönetmenleri ile söyleşiler programın önemli bir parçasını oluşturuyor. Törende film gösterim takvimi de katılımcılara sunuldu.

Açılış filmi “Anima”  

Tören, Çin’li yönetmen Cao Jinling’in yönettiği “Anima” filminin gösterimi ile son buldu. Festival filmleri 26 Kasım sabahından itibaren Kadıköy Sineması ve Beyoğlu Atlas 1948 Sinemalarında izlenebilecek. Festival komitesi öğrencilere tüm gösterimler için bilet fiyatlarını 5 TL olarak açıkladı. 19.00 ve 21.15 gösterimleri 10 TL ve diğer gösterimler herkes için 5 TL olarak belirlendi. Biletler Biletix'ten temin edilebilir. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Merkezi